• 21.10.24, 14:37

Toksiline Kümme: kuidas murda mõttemustrid, mis takistavad professionaalset edu

Paljud professionaalsed ja isiklikud takistused peituvad meie endi mõttemustrites, mitte välistes oludes, leiab koolitaja Kerdu Lenear. Ta tutvustab personalijuhtidele viit sammu, mis aitavad murda Toksilise Kümne alateadlikke enesetakistusi ja suunata fookust edukale eneseteostusele.
Mindset Fitnessi asutaja ja koolitaja Kerdu Lenear jagab soovitusi, kuidas treenida oma mõttemuskel nii tugevaks, et kümme peamist arengupidurit sinu karjäärile seina ette ei ehitaks!
  • Mindset Fitnessi asutaja ja koolitaja Kerdu Lenear jagab soovitusi, kuidas treenida oma mõttemuskel nii tugevaks, et kümme peamist arengupidurit sinu karjäärile seina ette ei ehitaks!
Edu ja oma täieliku potentsiaali saavutamine ei sõltu üksnes välistest teguritest, vaid suuresti sellest, kuidas me oma sisemaailma juhime. Paljud takistused, millega oma teekonnal silmitsi seisame, ei tule väljastpoolt, vaid on juurdunud meie endi mõttemustritesse. Need sisemised barjäärid, mida võib nimetada Toksiliseks Kümneks, on sageli alateadlikud ja võivad oluliselt mõjutada meie võimet saavutada oma professionaalseid eesmärke.
Toksilise Kümne hulka kuuluvad edasilükkamine, kõhklused, hirm ebaõnnestumise ees, edukartus, enesevihkamine, eneses kahtlemine, stress, ülekoormus, petja sündroom ja hirm äraütlemise ees. Kui oled vähemalt üht neist tunnetest oma töös või isiklikus elus kogenud, oled kogenud ka selle mõju oma edule.
Hirm mängib siin keskset rolli: see on võimas emotsioon, mis võib ajutiselt halvata meie mõtlemist ja käitumist. “Hirm on negatiivne emotsioon, mis mõjutab ajutiselt nii mõtlemist kui ka hingamist, aidates inimestel toime tulla ohtlikes või ebamugavates olukordades, kus on vaja vältida, põgeneda või seista vastamisi," selgitab neuroteadlane Kay Tye. Kuid hirm ei pea olema takistuseks – see võib olla ka võimalus, mis innustab tegutsema ja edasi liikuma. Küsimus on selles, kuidas me hirmu tõlgendame ja sellega toime tuleme.

Kuidas Toksilise Kümne vastu võidelda?

Ei ole inimesi, kes üldse ei karda – on ainult need, kes kardavad vähem. Parim viis Toksilise Kümne mustritest vabaneda on õppida oma mõttemusklit ümber programmeerima, et osata ennast aidata nendest takistustest kiiremini välja tulema.
Mulle meeldib öelda, et meie aju on nagu superarvuti, mis on paraku meile tulnud ilma kasutusjuhendita. Efektiivne viis seda treenida, on kasutada neurokodeeringu tehnikaid, mis aitavad murda negatiivseid mõttemustreid ja asendada need positiivsetega, luues sellega kestva muutuse.
Siin on viis sammu, kuidas alustada mõttemuskli treenimist:
  1. Meenuta, kus ja milles oled juba edukas olnud.
  2. Vaata üle oma "ebaõnnestumised" ja sõnasta need ümber õppetundideks.
  3. Kirjuta oma mõtted ja eesmärgid ümber positiivses võtmes.
  4. Hoia fookus oma eesmärkidel ja korda endale, miks need olulised on.
  5. Keskendu teadlikult tegevustele, mis on kooskõlas sinu soovitud tulemustega.
Kuigi Toksiline Kümme võib meid aeg-ajalt piirata, ei pea need mustrid meie elu ja edu kontrollima. Edu ja eneseteostus algavad seestpoolt – meie mõtteviisi juhtimisest ja ümberprogrammeerimisest. Kui suudame katkestada toksilised mustrid, saame suunata oma energia tegevustele, mis viivad meid edasi ja aitavad saavutada püsivat edu.
PANE TÄHELE!
Mindset Fitnessi asutaja ja koolitaja Kerdu Lenear astub üles ka 7. novembril toimuval Koolituskonverentsil, kus kirjeldab enesejuhtimise töötoas viit sammu enesetakistusest professionaalse eduni. Vaata üle kõigi viie teemasaali programmid ning tutvu enam kui 30 professionaalse esinejaga ning pane tähele, et soodushinnaga pääsmed kehtivad kuni 31. oktoobrini.
NB! Et konverentsikarussellist maksimaalselt kasu lõigata, tule kohale kogu meeskonnaga. Ka piletihind muutub osalejate arvust sõltuvalt aina soodsamaks!

Seotud lood

Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Innovatsioonist ja lisandväärtuse kasvatamisest räägitakse viimasel ajal palju.Tähelepanu läheb nende juttude puhul sageli suurtele ja läbimurdelistele algatustele ning tagaplaanile jääb tiimiliikmete nügimine igapäevastes harjumustes. Ometigi on viimased need, mis loovad eeldused, et suured ideed saaks sündida.
Uudised
  • 14.08.24, 08:33
Kas sein on ees või on mõni arengutee organisatsioonis märkamata jäänud?
“Ma tunnen, et mul ei ole siin organisatsioonis enam arenguvõimalusi, justkui tammuksin paigal. See ametikoht või roll, mis mind kõnetaks, on hõivatud ja paistab, et seal lähiajal liikumist ei toimu. Olen juhiga rääkinud, mis teemad ja väljakutsed mind organisatsioonis veel huvitaksid, kuid praegu soovitakse mind hoida selles rollis või uusi ametikohti ei ole võimalik luua.”
Uudised
  • 30.09.24, 08:30
Kus on peidus meeskondade efektiivsus ja tulemuslikkus?
Elame huvitaval ajastul, kus ChatGTP on meie elu osa ja tundub, et kõik meeskonnad on efektiivsed, tulemuslikud ja suudavad keskenduda õigetele asjadele, kirjeldab koolitaja Signe Ventsel.
Uudised
  • 07.08.24, 10:18
Coach’iv juhtimine – kas uus imeravim juhtimises?
Juhtidega igapäevaselt koostööd tehes kerkib ikka ja jälle üles coach’iva juhtimise teema: mõni arvab, et juht ei saa ju oma inimesi coach’ida, teine uurib imestunult, mis imeloom see coach’iv juhtimine üldse on. Ja peame ausalt tunnistama ka meil kui professionaalsetel coach’idel ei olnud selget vundamenti, millele tuginedes seda juhtimisviisi oma klientidele lahti mõtestada.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele