Autor: Helen Roots • 10. september 2024

Mis tõuseb, mis langeb? Palgast, majandusest ja tööhõivest Palga Päeval

Palga Päev alustas konverentsipäeva tavapärase ülevaatega majanduses ning tööjõu- ja palgaturul toimuvast. Pärast Eesti Panga majandushinnangut ja Fontese värske palgauuringu tulemuste eksklusiivset presentatsiooni vaadati tööjõuturgu ka demograafilises võtmes, jutuks tulid tööandja bränd ja selle saadikud ning sooline palgalõhe.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi soolise võrdsuse nõunik Eva Kliiman tänasel konverentsil Palga Päev 2024.
Foto: Marko Mumm

Eesti Panga andmetel majanduslangus selle aasta teises kvartalis peatus, kirjeldas päeva avaettekandes Eesti Panga vanemökonomist Orsolya Soosaar ning lisas, et majandustoodangu maht enam ei kahanenud ja võrreldes kriisieelse tipuga oleme majanduse mahus kaotanud 5,7%, mis on võrdlemisi suur number. Koroonakriisiga võrreldes on praeguse majanduslanguse eripäraks selle pikk kestus. Majanduse mahult oleme aga tagasi 2011. aasta lõpu ehk kriiside eelse aja alguses.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456