Autor: Villu Teearu, Elisa IT juht • 2. september 2024

Mis tegelikult juhtub, kui sa uue töötaja sisseelamisperioodi lootusetult vussi keerad?

Uute töötajate sisseelamine ehk onboarding on igas ettevõttes äärmiselt oluline protsess, mille edukusest sõltub nii uue inimese esmamulje firmast kui ka lõpuks see, kui kaua ta oma töökohal vastu peab. Elisa IT-juht Villu Teearu nendib aga, et sageli on kogu sisseelamisperioodi teema midagi, mis jäetakse tähelepanuta ja mille olulisust mõista ei suudeta.

Uuel töökohal alustamine on alati stressirikas. Uued on nii inimesed, protsessid kui ka kõik muu. Seetõttu on ka kriitiliselt oluline, et tööandja suudaks need esimesed päevad, nädalad ja kuud muuta nii valutuks kui võimalik. Kui ühelt poolt tähendab nigel sisseelamisprotsess seda, et inimene tunneb end mõnda aega lihtsalt väga ebamugavalt, siis selle kõrval ei saa jätta tähelepanuta ka tõsiasja, et kogenud spetsialisti puhul hakkab algusaja läbimõtlematu asjaajamine kiiresti frustratsiooni tekitama.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456