• 02.10.24, 14:21

HRxTech toob kokku maailma parimad praktikad tööõigusest küberturvalisuse ja promptimiseni

HRxTechil jagavad valdkondade eksperdid nippe, kuidas tehnoloogiat oma töös maksimaalselt ära kasutada ja selle abil ka kestlikkust tõsta. Selgitatakse välja, mis on digihaavatavus ja kuidas end selle eest kaitsta, tutvustatakse ChatGPT võimekusi ning heidetakse pilk HR-tehnoloogia üleilmsetele trendidele ja tuleviku suundumustele.
HRxTech 2024 kutsub kogemusi jagama Renita Käsperi, Tambet Toomela, Kristjan Saki, Toomas Aru, Hanni Tominga, Harri Uljase ja Marie Evarti. Päeva juhib Siim Sutrop.
  • HRxTech 2024 kutsub kogemusi jagama Renita Käsperi, Tambet Toomela, Kristjan Saki, Toomas Aru, Hanni Tominga, Harri Uljase ja Marie Evarti. Päeva juhib Siim Sutrop. Foto: Anette Pärn
Personalimaailma digitaliseerimise protsess aitab muuta töö efektiivsemaks ja kiiremaks, nii on kindlasti kasuks ajakohane ülevaade, mis HR-tehnoloogia maailmas toimub ja kuidas saad uued teadmised kohe töösse rakendada. HRxTechil kohtuvadki strateegiliselt ja proaktiivselt mõtlevad personalijuhid ja tehnoloogiamaailma eksperdid.
Nagu tavaks saanud, annab globaalne värbamisjuht ja koolitaja Renita Käsper päeva alguses ülevaate kõigest, mis talle aasta jooksul personalitöö tehnoloogia maailmas silma on jäänud. Renita usub, et kiiresti arenevas ärikeskkonnas muutub HR-tehnoloogia üha olulisemaks tööriistaks, mis kujundab personalijuhtimise tulevikku, ta aitab kuulajail end kurssi viia, millised on praegu olulisemad tehnoloogilised suundumused HR-maastikul ja milliseid innovaatilisi lahendusi võib tulevik tuua. Tegemist on põneva ülevaatega HR-tehnoloogia hetkeolukorrast ja tulevikuväljavaadetest, et inspireerida avastama uusi võimalusi ka oma organisatsiooni personalijuhtimise täiustamiseks.
Personalijuhid peavad olema teadlikud tehisintellekti kasutamisega seotud riskidest ja rakendama tõhusaid meetmeid, et tagada andmekaitse, privaatsus ja eetikastandardite järgimine. See hõlmab nii tehnilisi kui ka protseduurilisi lahendusi, samuti töötajate ja kandidaatide teadlikkuse tõstmist nende õiguste kohta.
Riskid, mis võivad kaasneda, puudutavad:
  • isikuandmete kaitset;
  • diskrimineerimise ohtu;
  • andmete täpsust ja säilitamist;
  • usaldus ja eetikat.
Kuidas oma ettevõttes riske maandada ja hallata isikuandmeid nii, et sellest kellelegi kahju ei sünniks, selgitab advokaadibüroo Eversheds Sutherland Ots & Co andmekaitse, tööõiguse, intellektuaalomandi ja IT õiguse valdkonna juht Tambet Toomela.
Küberohtude maht kasvab pidevalt ja eduka infovarade kaitseplaani aluseks on põhjalik ettevalmistus. Probleem on aga selles, et meetmed, mida ettevõte peaks rakendama, tulevad sageli mahukatest infoturbe standarditest, ajades pildi sageli rohkem segasemaks. Nii tekivadki küsimused, mida, kuidas ja kui palju kaitsma peaks.
Mis on digihaavatavus ning kuidas käib haavatavuste skaneerimine ja turvapaikamine ehk kuidas digihaavatavusest lahti saada, selgitab Oixio küberturbe konsultant ja insener Harri Uljas.
Päeva lõpuks kirjeldab Teamdashi kaasasutaja Marie Evart, kuidas AI laialdane levik ja tehnoloogia kasutamine on värbamist muutnud ning kuidas värbamistiimid on uute oludega kohanenud. Kuulaja saab kindlasti uusi ideid omaenda värbamisprotsessi analüüsimiseks, et otsustada, millistes etappides ja kuidas AI-d kasutada. Muu hulgas saab teada, kuidas vähendada eelvaliku tegemises eelarvamuste põhjal otsustamist, kuidas töövestlusi AI abiga tõhusamalt läbi viia ja kuidas kandidaatidele tagasiside andmine enda jaoks lihtsamaks teha ehk kokkuvõtvalt: kuidas tehnoloogia ja inimese koostöös targemaid otsuseid teha.
Miks osaleda?
  • Jagame parimaid nippe, kuidas tehnoloogiat oma töös maksimaalselt ära kasutada.
  • Selgitame, mis on digihaavatavus ja kuidas end selle eest kaitsta.
  • Näitame, kuidas tehnoloogia abil kestlikkust tõsta.
  • Tutvustame põhjalikult ChatGPT võimekust.
  • Vaatame üle, millised muutused on globaalselt toimunud HR-tehnoloogia valdkonnas.

3 ülitõhusat praktikumi, millega võid vabalt maailma muuta

HRxTech on alati panustamas praktikale, tänavu on korralduses aga veel samm kaugemale astutud ja lisatud programmi kolm praktikumi, millest saadud oskustega võib juba järgmisel päeval maailma muutma hakata.
Eduneti juht ja asutaja Kristjan Sakk teab, et Excel on võimas tööriist, mis võimaldab personalitöötajatel hallata ja analüüsida suuri andmemahtusid, luua aruandeid ning optimeerida igapäevaseid tööprotsesse. Sellepärast ongi ta juba kolmandat korda konverentsil kohal, et jagada taas praktilisi nõuandeid “otse-eetris” suurel ekraanil, võimalusel vastates reaalajas saalist tulevatele küsimustele.
“Personalitöös, kus andmete haldamine ja töötlemine on igapäevane tegevus, võib Exceli oskuslik kasutamine märkimisväärselt tõsta töö efektiivsust ja säästa aega. Sestap on hea teada, kuidas kasutada Excelit targalt ja tõhusalt, et lihtsustada ja automatiseerida personalitöö erinevaid aspekte,” nendib Kristjan.
Praktilisi oskusi ja tööriistu tehisintellekti tulemuslikuks kasutamiseks personalijuhtimises ja värbamistegevustes jagab oma praktikumis ka koolitaja ja Rae Kultuurikeskuse juhataja Toomas Aru, kes enda sõnul on pidanud sageli kuulma, et inimesed ei ole rahul nt ChatGPT pakutava teabega. “Sa saad siiski seda, mida sa küsid,” usub Toomas, “küsimus ongi, MIDA ja KUIDAS sa küsid.” Oma praktikumis käsitleb ja alltoodud teemasid ja lubab, et “osalejad saavad väärtuslikke teadmisi, kuidas optimeerida tööprotsesse, parandada suhtlemist töötajatega ja saavutada uute töövõtete rakendamisel oluline ajaline kokkuhoid”.
  • Ülevaade ChatGPT-st: mis see on ja kuidas see töötab?
  • Kuidas ChatGPT-d kasutada? Näited ja juhised.
  • ChatGPT praktilised kasutusvõimalused sisuloomeks.
  • Kuidas koostada tõhusaid sisendeid (prompte)?
  • Näited ChatGPT kasutamisest erinevates sisuloome situatsioonides.
Praktilisi oskusi ja näputäiteid lubab osalejaile jagada ka komalnda praktikumi läbiviija, tööandja brändi ja turunduse juht Hanni Tomingas, kes räägib AI võimalustest ja toest värbamisel. Hanni jagab väärt teadmisi, kuidas optimeerida tööprotsesse, parandada suhtlemist töötajate ja kandidaatidega ning saavutada uute töövõtete rakendamisel oluline ajaline kokkuhoid. Oma ettekandes keskendub ta kahele peamisele punktile:
1. AI toetavad võimalused personalijuhtimises ja värbamismaastikul. Erinevate igapäevatöös efektiivselt kasutatavate ja tööd tõhustavate AI-võimaluste tutvustus;
2. AI rakendamine personalitöös, strateegiates, värbamisprotsessis, värbamisturunduses, kasutades näiteid.
Mida varasemad osalejad esile tõstsid?
  • Parimad praktikad tööandjatelt, reaalsed case study’d.
  • Väga ajakohased ja innovaatilised teemad.
  • Päev vastas ootustele, hea ülevaade, mis HR-tehnoloogia vallas toimub.
  • Kasuks tuli uutest tehnoloogiatest kuulda, kogemuslood, praktilised nõuanded.
  • Esinejad! Suurepärane valik: inspireeriv, sai palju häid mõtteid!
HRxTech on kolmandat korda toimuv Äripäeva ja Personaliuudiste konverents, mis seob kokku personalitöö ja tehnoloogia, uurib nende kahe valdkonna puutepunkte, kirjeldab võimalusi, selgitab vajadusi, teavitab ohtudest ja püüab lahendust leida murekohtadele. Korralduses on rõhku pandud programmi praktilisele väärtusele, sellest juhtmõttest lähtuvad oma ettekannetes kõik esinejad, samuti on päevakavasse paigutatud kolm praktikumi, millest saadavad teadmised, nipid ja nõuanded muudavad kogu konverentsipäeva veelgi tõhusamaks.
Päeva juhib juhtimiskonsultant Siim Sutrop.
PANE TÄHELE!
Konverents HRxTech 2024 toimub juba 24. oktoobril, soodushinnaga pääsmed on saadaval veel kuni 20. oktoobrini.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele