• 02.10.24, 12:04

Parimate vanemapuhkusepoliitikate kolm ühist joont

USA-s hõlmavad parimad palgalise vanemapuhkuse poliitikad suurt paindlikkust, täielikku palga kompensatsiooni ja konkreetseid töölenaasmise plaane. Ehkki Eesti inimesed võtavad pikka vanemapuhkust ja kopsakat hüvitist iseenesestmõistetavalt, tasuks ka meie ettevõtetel läbi mõelda, kuidas lapsevanemale töölenaasmine võimalikult mugavaks kujundada.
Paindlikkus esialgse töökoormuse näol, etapiviisiline töölenaasmine ja nn ühenduse pidamise päevad pole sugugi halb mõte ka Eestis rakendamiseks!
  • Paindlikkus esialgse töökoormuse näol, etapiviisiline töölenaasmine ja nn ühenduse pidamise päevad pole sugugi halb mõte ka Eestis rakendamiseks! Foto: Pexels
Pole saladus, et USA vanemapuhkusepoliitikad kahvatuvad teiste arenenud riikide omade kõrval. Kuigi pere- ja haiguspuhkuse seadus kaitseb töökohti kuni 12 nädalat pärast lapse sündi või lapsendamist, ei kindlusta seadus palga maksmist puhkuse ajal. See kindlustab lihtsalt selle, et töökoht ootab sind tööle naastes. USA on ainus suure sissetulekuga riik maailmas, kus ei ole kohustuslikku palgalise vanemapuhkuse poliitikat, seetõttu on vanemapuhkusepoliitikast saanud ülitähtis tegur, mida tööotsijad kaaluvad, kui otsustavad, millises organisatsioonis tööle asuda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele