• 21.10.24, 18:41

Töötukassa koondab 74 ametikohta pea kogu Eestis

Valitsuse plaan töötushüvitiste süsteemi reformida tekitab töötukassale 40 miljoni euro suuruse lisakohustuse, mis sunnib asutust tegema märkimisväärseid kärpeid. Üks olulisemaid samme on enam kui 70 ametikoha koondamine, mis toimub üle Eesti, välja arvatud Hiiumaal, kirjutas Kadri Sildmets täna Ärilehes.
„Kuna oleme valitsuses kokku leppinud, et hoiame järgmise kolme aasta jooksul 10% kokku igalt poolt, tuleb ka töötukassal oma panus anda,“ selgitas majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo septembris Ärilehele.
  • „Kuna oleme valitsuses kokku leppinud, et hoiame järgmise kolme aasta jooksul 10% kokku igalt poolt, tuleb ka töötukassal oma panus anda,“ selgitas majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo septembris Ärilehele. Foto: Liis Treimann
Koondamised puudutavad nii töövahenduskonsultante kui ka karjäärispetsialiste, eesmärgiga vähendada personalikulusid ja hoida asutuse kulud kontrolli all. Töötukassa prognooside kohaselt jääb töötuse tase järgmisel aastal sarnaseks viimaste aastatega, kuid kärped on vajalikud, et tulla toime uue finantskoormusega.
Majandusminister Erkki Keldo sõnul ei anna riik töötukassale lisarahastust, mistõttu tuleb leida sisemisi kokkuhoiukohti. Lisaks koondamistele vaadatakse üle ka töötukassa tegevus- ja majandamiskulud. Keldo toonitas, et kärped ei tähenda, et töötukassa praegu ebaefektiivselt tegutseks, vaid see on osa valitsuse laiemast säästukavast.
Töötukassa jaoks tähendab see suurt väljakutset, kuna samal ajal, kui personal väheneb, tuleb tagada teenuste jätkuv kvaliteet. Koondamised jõustuvad 2025. aasta 1. jaanuarist, mis annab töötukassale aega kohaneda ja uusi lahendusi leida.
Loe pikemalt Delfi Ärilehest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele