Autor: Helen Roots • 13. september 2024

Palga Päeva temperatuur oli keskmisest kõrgem

Palga Päev 2024 jõudis tänavu kätte 10. septembril ja võimas esinejate armaada püüdis ühiselt välja selgitada, mis kasu on erinevatest tegevustest, millele me oma ressurssi panustame või panustada võiksime.
Iganädalase ja -päevase puhkeaja teema tõmbas käima nii laval kui saalis istujad.
Foto: Marko Mumm

Pärast tavapärast majanduse ning töö- ja palgaturu ülevaadet, mille päeva esimeses poolest tegid Eesti Panga vanemökonomist Orsolya Soosaar, Baltic Figure Advisory partner ja juhtivanalüütik Ilmar Põhjala, Instari tööandja brändingu projektijuht Birgit Ruunik ja MKM-i soolise võrdsuse nõunik Eva Liina Kliiman (ja millest võid Personaliuudistest ka põhjalikumalt lugeda) võtsid asjatundjad ette ühe viimase aja kõneka probleemi, et jõuda üheskoos selle põhjusteni ja vaadata ka võimalikke tagajärgi, kui asja käsile ei võeta.

Jutt käib muidugi iganädalasest ja igapäevasest puhkeajast, mille suhtes kuidagi kokkuleppele ei jõuta. Kohapeal olid oma seisukohti esitamas tööõiguse tippspetsialist Heli Raidve, MKM-i töösuhete ja töökeskkonna osakonna juhataja Seili Suder, Ametiühingute Keskliidu poliitikasekretär Jaan-Hendrik Toomel, Coop Eesti personalidirektor Kerstin Jaani ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juht Killu Maidla.

Pärast Heli Raidve ja Seili Suderi teemakohaseid ettekandeid liitusid ülejäänud nendega vestlusringis, mille temperatuur muutis ka saali jaheda õhustiku mitu kraadi soojemaks. Osalised jõudsid välja tuua oma vaatepunktid ja nimetada probleemkohad seaduses, kuid täpsem ja tõhusam diskussioon peab jätkuma koos seadusandjaga.

Päeva teises pooles selgitas Happy Workplace’i partner ja tööõnneinsener Kaidi Nigulas, kas meid motiveerib veel miski peale palga, Personalidisaini juht, konsultant, coach ja koolitaja Hanna Jõgi aga kirjeldas, mis väärtust loob ettevõttele töökoormuse mõõtmine ja kuidas teha seda kõige optimaalsemalt.

Endine Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor, tänane koolitaja Elmar Vaher rääkis kuulajaile vägagi isikliku kogemusloo sellest, milline on väärtustel põhinev juhtimisstiil ja kuidas see ettevõttele kasu toob. Päeva võttis kokku Parim Sinust OÜ tegevjuht, koolitaja ning Eesti esimese palgateadlikkuse käsiraamatu autor Irene Annus, kes kõneles õiglasest põhitasust ja tõhusatest viisidest, kuidas töötajaid õiglaselt väärtustada, et luua pühendunud ja tulemuslikke meeskondi.

Fotograaf Marko Mumm jäädvustas kogu päeva ka piltidena ja tema mahukat fotogaleriid saad vaadata SIIN:

Foto: Marko Mumm
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456