• 08.10.24, 09:00

Müüdid töökeskkonna riskianalüüsi kohta: kummutame valearusaamad

Ettevõte laiendas oma tegevust ja seetõttu tuli rajada ka laoruum. Kaks tundi pärast uue laoruumi avamist kukkus 80 kg kaaluv kaubaalus töötajale jala peale, mille tagajärjeks oli mitme varba- ja pöialuu murd.
Tööõnnetusi täielikult ära hoida pole ehk võimalik, kuid riskianalüüsi alusel on võimalik edendada nii ohutust kui töötajate teadlikkust ja valida õigeid abinõusid riskide maandamiseks.
  • Tööõnnetusi täielikult ära hoida pole ehk võimalik, kuid riskianalüüsi alusel on võimalik edendada nii ohutust kui töötajate teadlikkust ja valida õigeid abinõusid riskide maandamiseks. Foto: Pexels
Sellised tööõnnetused on aga ennetatavad, kui kaardistada töökeskkonna ohutegurid. Siinkirjeldatud juhul lisandus senisele kontoritööle uus oht – töötajad hakkasid raskeid aluseid teisaldama ja esimene õnnetus juhtus juba paari tunniga. Raske trauma ennetamiseks oleks piisanud uuest täiendavast töökeskkonna riskianalüüsist – on loogiline, et rasked asjad võivad varba peale kukkuda (uus oht töökeskkonnas!), kuid laoruumi rajamisel ja kasutama hakkamisel unustati uute ohtude hindamine lihtsalt ära.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele