• 03.10.24, 09:00

Kas Eesti tööstus on valmis tööjõupuuduse järgmiseks peatükiks?

Eesti tööturul on ees ootamas suuremad muudatused ja väljakutsed, prognoosib Hansavesti juht Janek Sirg tööjõurendi ja tööhõiveagentuuride aastaraportile antud kommentaaris.
Tööjõuvahendusfirma Hansavest Rental omanik Janek Sirg usub, et tuleviku tööjõud pärineb mujalt kui vaid Ukraina turult.
  • Tööjõuvahendusfirma Hansavest Rental omanik Janek Sirg usub, et tuleviku tööjõud pärineb mujalt kui vaid Ukraina turult. Foto: Andras Kralla
Üks tööjõuturu suurimaid väljakutseid seisneb selles, et Eesti tööstuse tase on viimastel aastatel märgatavalt tõusnud. Kui varem oli võimalik värvata töötajaid, kes olid oma ala tipud ja keda võis kohe rakendada vastutusrikastele töökohtadele, siis nüüd on olukord muutunud. Väga sageli tuleb uusi töötajaid põhjalikult koolitada, et nad mõistaksid Eesti töökultuuri, tööstandardeid ja siinseid nõudeid. Enam ei saa lähtuda eeldusest, et töötajad toovad kõik vajalikud oskused endaga kaasa – pigem oleme meie investeerinud oma koolituskeskusesse, et õpetada uutele töötajatele Eesti töökultuuri ja tööstandardeid.
Tahad teada, mis täpselt tööhõive sektoris toimub?
Loe värskest Tööjõurendi ja tööhõiveagentuuride aastaraportist!
Samuti peame arvestama, et maailm muutub kiiresti ja ei ole garantiid, et pärast sõja lõppu Ukrainas naasevad sealsed töötajad Eesti tööturule. Nagu Eesti inimesed ei sõida enam massiliselt Soome tööle, ei pruugi ka ukrainlased tulevikus meie tööjõupuudust leevendada. Peame olema valmis uuteks rahvusteks ja uueks reaalsuseks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele