• ST
  • 01.10.24, 17:11

Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?

Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
  • Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Looduse keskel, kaunis ja maalilises Aegviidu Kõrvemaa puhkeala keskuses asuv Tervisedepoo pakub õdusat ja inspireerivat keskkonda tööks ning mõnusat lõõgastust otse looduse keskel. Paar aastat tagasi värske ilme saanud ajalooline depoohoone on asukohalt ideaalne, kuhu saab tihedas sõidugraafikus kulgevate rongidega mugavalt kohale nii Lõuna-Eestist kui pealinnast. Seminari korraldades jääb seega üks mure ära – pole vaja pead murda selle üle, kelle autoga kohale minna või millisest ettevõttest buss rentida.
Meelerahumatkade juht ja metsateraapia praktik Annika Klemets: Rohekeskkonnas viibimine ja koos tegutsemine tugevdab tiimi ühtsustunnet
Aegviidukast meelerahumatkade juht ja metsateraapia praktik Annika Klemets teab, miks oma meeskonnaga loodusesse tulemine suur väärtus ning mitmel tasandil hea investeering on. “Looduses viibimine ja välikeskkonnas koos tegutsemine on kuluefektiivne ja annab hea võimaluse näha asju uutest ja avaramatest vaatenurkadest. Lisaks väheneb looduses inimeste stressitase märgatavalt juba esimese 20 minuti jooksul. Ideaalne oleks metsas viibida ja lihtsaid teadlikke tegevusi teha tund kuni paar,” ütleb ta.
Klemetsi sõnul tugevdab rohekeskkonnas viibimine ja koos tegutsemine märgatavalt sotsiaalseid sidemeid ja tiimi ühtsustunnet. Uuringud kinnitavad, et kolleegid tunnevad pärast looduskeskkonnas ülesannete täitmist ja välikeskkonnas läbiviidud koosolekuid suuremat ühtekuuluvuse- ja lähedusetunnet kui kontoris.
„Mida enam inimesed tunnevad end sotsiaalselt seotuna, seda kõrgem on nende enesehinnang, motivatsioon, nad on positiivsemad ja neil on parem püsivus ning tähelepanu, nad elavad tervemalt, pikemalt ja täisväärtuslikumalt,“ toob meelerahumatku korraldav Klemets välja 2021. aastal Holt-Lunstadi uuringus https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0272494424001166 avaldatu.
Teadlased on avastanud ka selle, et looduses tempot aeglustades, kaaslastega kogemusi jagades ning lahti mõtestades taastub kiire elutempo tõttu löögi all olev keskendumis- ja mõttevõime kõige efektiivsemalt ja kiiremini. „Lisaks mõjuvad inimese vaimsele ja füüsilisele heaolule ja tervisele positiivselt ka taimede poolt erituvad monoterpeenid (lõhnaained, mis on aluseks taime immuunsusele), negatiivsed õhuosakesed ja erinevad mikroorganismid, mida linnast, liiatigi siis veel kontorikeskkonnast ammutada ei saa,“ ütleb Annika ning kutsub kõiki endaga Aegviitu matkama.

Ruumide rentimine koos põhjaliku kaasamisega

Tervisedepoo ei paku mitte üksnes ruume, kiiret internetti ning seminari jaoks vajalikku tehnikat – vaata, mis võimalused kohapeal olemas on SIIT, vaid on valmis kaasa mõtlema kõikides nüanssides, et üritus algusest lõpuni meelde jääks ning õnnestuks. Olemas on kööginurgaga varustatud koosolekuteruum kuni 12 inimesele, ning suurem, mitmeti kohandatav ruum 40 inimesele. Koostöös kohalike partneritega on võimalik kohapeale tellida maitsvat ning loodusest inspireeritud toitu.

Seminaripäev ei pea lõppema nelja seina vahel

Üks hea seminar ei pea lõppema siis, kui arvutiekraanid kustuvad, sest Aegviidu Tervisedepoos on võimalik pärast sündmust minna loodust nautima, sauna lõõgastuma või seiklus- ja orienteerumismängudes osalema. On ju teada-tuntud fakt, et looduses viibimine aitab omandatud teadmisi paremini kinnistada ning miks mitte seda siis ka teha.
Miks valida Aegviidu Tervisedepoo?
• Kaasaegsed ja mugavad seminariruumid.
• Tasuta WiFi, esitlustehnika: digiekraanid, pabertahvel, markerid, kirjatarbed.
• Looduspõhised tegevused: matkamine, rattasõit, meeskonnamängud, saunad jne.
• Matka- ja liikumisrajad: Aegviidu asub suurepäraste matkaradade lähedal, sealhulgas Sõõriksoo loodusrada ja legendaarne Presidendi matkarada.
• Madalseikluspark ja laululava: väljakutsed ja tegevused, samuti esitluste korraldamise võimalused.
• Rattarent ja Kõrvemaa rattaring: kontaktivaba jalgratta laenutus ja Fat-rataste kasutamise võimalus.
• Ellujäämiskoolitused: praktilised oskused looduses hakkama saamiseks.
• Strateegilised nutimängud, mis viivad meeskonnad ajalukku.
• Metsa-sukeldumine: rahulikud jalutuskäigud ja harjutused teadlikkuse tõstmiseks.
• Pop-up metsarestoran, ideaalne üllatus pärast matka või töötuba.
• Saunad: kaks sauna lõõgastuseks pärast seminaride või koosolekute lõppu.
• Piknik lõkkekohas: järve kaldal asuv lõkkekoht, kus saab korraldada mõttetalguid.
Aegviidu Tervisedepoo ootab teid, et luua unustamatuid hetki ja edukaid koostööpäevi looduse keskel! Lisainfo www.aegviidu.eu

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele