• 01.10.24, 16:00

Kas oled päriselt hea kuulaja või ainult arvad nii?

Nagu kodus, nii ka tööl: kui ma soovin saada ära kuulatud, siis lahenduste pakkumine ja isikliku kogemuse jagamine pole päris see, mida ma ootan. Aga mis on?
Helen Roots ja Ruti Einpalu.
  • Helen Roots ja Ruti Einpalu. Foto: Andres Laanem
Töötaja, kellel on probleem, ootab tegelikult lihtsalt katkestamata ja hinnangutevaba ärakuulamist, sageli on lahendused tal endal olemas või ilmuvad need rääkimise käigus. Kui juht hakkab aga oma lugu jagama, tunneme seda surumisena, tunneme, et meid ei väärtustata, meie arvamus ega tunded ei loe.
Miks see nii on? Ja miks me kipume kuulamise asemel liiga kergekäeliselt lahendusi ja nõuandeid loopima? Miks meile meeldib nii väga rääkida, et kipume olukorras, kus tuleks suu kinni pigistada ja päriselt kuulata, kogu eetri täis lobisema? Mis juhtub, kui kaldume oma otsuseid liigselt selgitama ja põhjendama? Mis on kõige sagedasemad vead, mida kuulamise juures tehakse, ja millal aktiivset kuulamist üldse praktiseerida ei maksagi?
Saates „Töö ja palk“ on külas coach ja juhtimiskoolitaja Ruti Einpalu, kes kõigile neile küsimustele vastused annab ja jagab pealekauba nõuandeid, kuidas end paremaks kuulajaks kasvatada, olgu tööl või pereringis.
Vestlust veab Personaliuudiste juht Helen Roots.
Kas oled päriselt hea kuulaja või ainult arvad nii? Juhtimiskoolitaja nõu juhtidele
00:00

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele