• 04.10.24, 09:00

Võitlusesse kiusamisega: milliseid samme astuda, et luua toetavat töökeskkonda

Töökius ei mõjuta vaid ohvri tervist ja heaolu, vaid muudab töökeskkonna pealtvaatajatelegi toksiliseks. Probleemi ennetada on kordades odavam kui tagajärgedega tegeleda.
“Inimesed tajuvad olukordi erinevalt,” kirjeldab töö- ja organisatsioonipsühholoog Riina Telling, “mõnele võib töökiusuna tunduda ka kolleegi soov teda iga päev tervituseks kallistada.”
  • “Inimesed tajuvad olukordi erinevalt,” kirjeldab töö- ja organisatsioonipsühholoog Riina Telling, “mõnele võib töökiusuna tunduda ka kolleegi soov teda iga päev tervituseks kallistada.” Foto: Autori erakogu
Meliva töö- ja organisatsioonipsühholoogi Riina Tellingu sõnul aitab töökiusu ennetamisele kaasa see, kui organisatsioonis on sõnastatud väärtused. “Mitte lihtsalt ei sõnastata või maalita seinale, et need siis unustada ja keegi ei täida neid, vaid töötajatega peab läbi arutama, kuidas need peaks väljenduma,” ütleb ta. Näitena võiks tuua märksõna “hoolivus”. See ei tähenda vaid seda, et suhtutakse klientidesse hoolivalt, vaid laieneb ka kollegiaalsetesse suhetesse, näiteks sellesse, kuidas antakse teineteisele tagasisidet ja tehakse koostööd.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele