Autor: Marianne Lõhmus, Äripäeva koolitusäri juht • 11. märts 2024

Personalijuhi kevadine koolituskalender

Elame muutuste ajastul, mis paneb meid kohanema ja sunnib kursis olema paljude erinevate valdkondadega. Äripäeva koolitusäri juht Marianne Lõhmus toob välja olulisemad koolitusteemad lähiajal, mille hulgast iga valdkonna tegija endale sobiva arenguvõimaluse leiab.

1. Kuidas leida konfliktis sobivaim käitumisviis?

Teistega suheldes ja koos töötades tekib paratamatult eriarvamusi ja pingeid, mis võivad paisuda ägedaks vastasseisuks. Koolitus püüab kaasa aidata, et pinged ei kuhjuks, et erimeelsustest võiks saada pigem edasiviiv jõud ja et suhtlemine pakuks rõõmu. Selleks on vaja tunda konflikti toimimise seaduspärasusi ja osata leida konfliktses olukorras sobivaim käitumisviis.

Koolitaja: Tõnu Lehtsaar. Järgmine koolitus 3. aprillil!

2. Kuidas anda inimestele vastutus nende tulemuste ja arengu eest?

Koolitusel käsitletakse coachingut kui ühte tulemuslikumat juhtide ja töötajate arendamise meetodit. Osalejatele tutvustatakse coachingu mõtteviisi ja põhimõtteid ning lihtsaid ja praktilisi coachingu tööriistu inimeste juhtimiseks.

Coaching ei ole imerohi kõigi eesmärkide saavutamiseks või probleemide lahendamiseks, kuid pakub häid ja praktilisi töövahendeid igale juhile. Coaching u tööriistade kasutaja ei pea olema õppinud coach. Head juhid ja õpetajad on intuitiivselt rakendanud coaching u tööriistu juba aastatuhandeid. Näiteks Sokratese vestlusi võiks rahulikult coaching uks pidada.

Koolitaja: Toomas Tamsar. Järgmine koolitus juba 11. aprillil!

3. Kuidas saavutada kontroll oma otsuste üle ja tõsta nende kvaliteeti?

“Oskuslik otsustamine" on koolitus, mis keskendub otsuste kvaliteedi parandamisele, õpetades ära tundma mõtlemise lõkse ja tajuvigu ning kasutama otsustamise tehnikaid. See on suunatud juhtidele ja spetsialistidele, kes soovivad oma otsustusvõimet teritada, pakkudes praktilisi harjutusi, grupiarutelusid ja juhtumianalüüse. Koolituse eesmärk on suurendada teadlikkust otsustamisprotsessist ja õpetada, kuidas langetada paremaid otsuseid nii isiklikus kui ka tööalases elus.

Koolitajad: Mare Pork, Heiti Pakk. Järgmine koolitus juba 3. aprillil!

4. Uudsed suunad ja juhtimistööriistad, mille abil tõsta meeskondlikku sooritusvõimet!

Koolitus "Tulemuslike meeskondade arendamine: mida teevad parimad juhid teisiti" keskendub meeskonna sooritusvõime tõstmisele, pakkudes uusi suundi ja juhtimistööriistu. See on suunatud meeskonnajuhtidele ja ettevõtte juhtidele, kes soovivad saavutada kõrget tulemuslikkust ilma vaimse läbipõlemiseta. Osalejad õpivad, mida kõrge tulemuslikkusega meeskonnad teevad igapäevaselt teisiti ja kuidas juhina oma tegevusi analüüsida, et arendada tulemuslikku meeskonda. Koolitus pakub praktilisi tööriistu, inspireerivaid loenguid ja grupiarutelusid.

Koolitaja: Ester Eomois. Järgmine koolituspäev 16. aprillil!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456